Microsoft va permite mai multor angajați să lucreze permanent de acasă, scrie publicația americană The Verge. Aceasta subliniază însă că deși majoritatea personalului producătorului de software lucrează deja de acasă în contextul pandemiei, compania fondată de Bill Gates a dezvăluit recent un set intern de recomandări, denumit "spațiul de lucru hibrid" care ar oferi o flexibilitate mult mai mare, odată cu redeschiderea, în cele din urmă, a birourilor din clădirile de profil.

Astfel, potrivit The Verge, Microsoft va permite de acum angajaților să lucreze de acasă pentru circa 50% din săptămâna de lucru, ori ca managerii să aprobe munca permanentă de la distanță. Angajații care vor opta pentru munca de la distanță în regim permanent vor renunța la spațiul atribuit în cadrul biroului, dar au totuși opțiunea de a utiliza spațiul comun disponibil în birourile Microsoft.

"Pandemia de Covid-19 ne-a provocat pe toți să gândim, să trăim și să lucrăm într-un mod diferit”, a declarat Kathleen Hogan, chief people officer în cadrul Microsoft, într-o scrisoare adresată angajaților. „Vom oferi cât mai multă flexibilitate posibilă pentru a sprijini stilurile de lucru individuale, echilibrând în același timp nevoile de business".

Cu toate acestea, unele posturi vor fi dificil sau chiar imposibil de trecut "la distanță", inclusiv cele care necesită acces la hardware, centre de date și formare personală. Angajaților li se va permite, de asemenea, să se mute pe în alt oraș la nivel național, cu aprobare, sau chiar să încerce la nivel internațional dacă lucrul la distanță este viabil pentru rolul lor particular.

Microsoft va acoperi, de asemenea, cheltuielile cu biroul de la domiciliu pentru toți angajații permanenți de la distanță, dar oricine decide să se mute din birourile Microsoft va trebui să își acopere singur costurile de relocare. Orele de lucru flexibile vor fi, de asemenea, disponibile fără aprobarea managerului, iar angajații pot solicita, de asemenea, ore de lucru cu jumătate de normă.

Mișcarea Microsoft către o flexibilitate ridicată vine la câteva luni după ce compania a notificat angajații că birourile sale din SUA nu se vor redeschide până cel mai devreme în ianuarie 2021. Microsoft a permis inițial angajaților săi să lucreze de acasă în martie, înainte de a aplică o politică obligatorie de muncă de acasă, deoarece pandemia s-a răspândit în Statele Unite.

Microsoft nu este singura companie americană de tehnologie care permite angajaților să lucreze permanent de la distanță. Facebook a relocat zeci de mii de locuri de muncă la distanță, iar CEO-ul Mark Zuckerberg a dezvăluit că jumătate dintre angajați ar putea lucra de la distanță în următorii 10 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri