Guvernul francez a restabilit starea de urgenţă sanitară începând de 17 octombrie, pe întreg teritoriul ţării din cauza agravării epidemiei de COVID -19, relatează AFP.

Acest anunţ apare chiar înaintea unui discurs pe care preşedintele Franţei Emmanuel Macron îl va rosti la ora locală 20.00 şi în cadrul căruia, potrivit unor surse apropiate, ar trebui să anunţe restricţii în mai multe oraşe mari din ţară, unde epidemia se extinde, informează Agerpres.

Aceste restricţii - o ''închidere nocturnă'', aşa cum o numesc unele surse - ar putea fi impuse de la 21:00 (19:00 GMT) până la 06:00 (04:00 GMT) în cele mai afectate zone începând din acest weekend, precum Parisul şi suburbiile, Marsilia, Lyon, Montpellier, Lille sau Toulouse.

Starea de urgenţă sanitară, care a fost ridicată pe 10 iulie, oferă un cadru legal pentru controlul anumitor restricţii, inclusiv închiderea.

Agravarea epidemiei, descrisă drept ''catastrofă pentru sănătate'', justifică declararea stării de urgenţă astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporţionale cu riscurile pentru sănătate, indică raportul Consiliului din miniştri. Epidemia de coronavirus a ucis peste 32.000 de persoane în Franţa.

În Franţa vor fi impuse restricţii de circulaţie pe timp de noapte între orele 21:00 şi 06:00 începând de sâmbătă, în mai multe metropole, între care și Paris.

„Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util '', a declarat şeful statului francez într-un interviu televizat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri