CORONAVIRUS | Franța va intra într-o nouă stare de urgență

Guvernul francez a restabilit starea de urgenţă sanitară începând de 17 octombrie, pe întreg teritoriul ţării din cauza agravării epidemiei de COVID -19, relatează AFP.

Acest anunţ apare chiar înaintea unui discurs pe care preşedintele Franţei Emmanuel Macron îl va rosti la ora locală 20.00 şi în cadrul căruia, potrivit unor surse apropiate, ar trebui să anunţe restricţii în mai multe oraşe mari din ţară, unde epidemia se extinde, informează Agerpres.

Aceste restricţii - o ''închidere nocturnă'', aşa cum o numesc unele surse - ar putea fi impuse de la 21:00 (19:00 GMT) până la 06:00 (04:00 GMT) în cele mai afectate zone începând din acest weekend, precum Parisul şi suburbiile, Marsilia, Lyon, Montpellier, Lille sau Toulouse.

Starea de urgenţă sanitară, care a fost ridicată pe 10 iulie, oferă un cadru legal pentru controlul anumitor restricţii, inclusiv închiderea.

Agravarea epidemiei, descrisă drept ''catastrofă pentru sănătate'', justifică declararea stării de urgenţă astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporţionale cu riscurile pentru sănătate, indică raportul Consiliului din miniştri. Epidemia de coronavirus a ucis peste 32.000 de persoane în Franţa.

În Franţa vor fi impuse restricţii de circulaţie pe timp de noapte între orele 21:00 şi 06:00 începând de sâmbătă, în mai multe metropole, între care și Paris.

„Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util '', a declarat şeful statului francez într-un interviu televizat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri