Recent, la o sală de fitness din sudul Ontario s-a decoperit un focar de coronavirus, care a atras atenția cu privire la pericolele la care te expui atunci când mergi într-un astfel de loc, pentru antrenamente.

Se pare că sălile de fitness pot deveni ușor focare de coronavirus. Este și cazul unei săli de fitness din Ontario, Canada, acolo unde s-au descoperit nu mai puțin de 69 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, scrie Global News.

De ce au apărut atât de multe cazuri și cum s-a transmis concret virusul

În ciuda faptului că sala a funcționat la jumătate din capacitate, iar clienților și angajaților li s-a luat mereu temperatura, altele au fost cauzele infectării cu coronavirus.

„Cu siguranță, acest eveniment vă face să vă întrebați de ce au apărut atât de multe cazuri de COVID-19 (...) Sălile de fitness vor fi nevoite de acum să introducă restricții serioase dacă vor să nu se mai repete astfel de cazuri”, a spus dr. Matthew Oughton, expert în boli infecțioase la Spitalul General Evreiesc și la Universitatea McGill din Montreal.

Același doctor mai transmite că problema sălilor de fitness este că funcționează aproape exclusiv în interior, ceea ce asigură o ventilație mai slabă, iar clienții nu poartă, de obicei mască atunci când fac exerciții fizice intense.

Activitatea cu impact ridicat duce, de asemenea, la respirație mai grea, ceea ce înseamnă că picăturile sunt expulzate din gura oamenilor cu o viteză accelerată și sunt propulsate pe distanțe suplimentare.

Dr. Andrew Morris, profesor de medicină la Universitatea din Toronto, compară acest proces cu aruncarea unei mingi. Cu cât arunci mai greu, cu atât merge mai departe.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri