Primăria din Moscova a anunţat că va impune de luni, 19 octombrie, o înregistrare electronică tuturor clienţilor care vizitează localurile de noapte din capitala rusă, ca măsură de urmărire a contagierilor cu virusul SARS-COV 2 şi de frânare a răspândirii epidemiei, relatează EFE.

Tuturor localurilor - baruri, discoteci, săli de petreceri sau restaurante - care primesc clienţi între orele 24:00 şi 06:00 li se va acorda un cod QR individual, a explicat la o conferinţă de presă Alexei Nemeriuk, şeful Departamentului Comercial şi Servicii din Primăria Moscovei, conform Agerpres.ro.

"Este o măsură propusă de antreprenorii din acest sector pe care o susţinem", a spus Nemeriuk, care a precizat că înregistrarea electronică este un sistem folosit deja de unele ţări pentru a-i avertiza pe consumatori de posibile contagieri.

Cum funcționează soluția impusă de Moscova

Vizitatorii vor trebui să scaneze codul QR al localului, după care vor primi un mesaj scris în care li se va comunica că numărul lor de telefon a fost înregistrat. Persoana care nu poate scana codul va trebui să se înregistreze prin trimiterea unui SMS şi va primi confirmarea înregistrării în acelaşi fel.

Nemeriuk a insistat că singura dată reţinută este numărul de telefon al vizitatorului care va fi folosit pentru a îl informa, în cazul în care în local a fost un client depistat pozitiv cu coronavirus.

Deşi numărul contagierilor este în creştere, autorităţile ruse nu au optat pentru adoptarea de măsuri drastice, dar au reiterat apelurile la menţinerea distanţării fizice, respectarea măsurilor de igienă şi purtarea măştilor sanitare.

La Moscova, principalul focar al ţării şi unde şcolile sunt închise, bolnavilor cronici şi persoanelor de peste 65 de ani li s-a recomandat să rămână acasă. Totodată, autorităţile locale promovează telemunca, acolo unde este posibil.

Cu 347.947 de contagieri şi 5.796 de decese de COVID-19, Moscova este principalul focar de infecţie din Rusia.

De la începerea pandemiei, Rusia a înregistrat 1.340.409 cazuri şi 23.491 de decese, devenind a patra ţară, după SUA, India şi Brazilia, ca număr de contagieri cu noul coronavirus.

Sursa foto: Viacheslav Lopatin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri