Coronavirus: O regiune din Italia interzice petrecerile de Halloween

Un guvernator regional italian intenţionează să instituie izolarea la domiciliu pentru noaptea de 31 octombrie pentru a preveni transmiterea coronavirusului cu ocazia petrecerilor de Halloween pe care le-a catalogat drept ''o mare stupiditate americană''.

Vincenzo De Luca, administratorul regiunii Campania (sud), care are capitala la Napoli, a anunţat vineri, prin intermediul Facebook, că în noaptea de 31 octombrie, începând cu ora 10:00 PM, va fi impusă izolarea la domiciliu, potrivit Agerpres.

''Halloween este o stupiditate imensă. O stupiditate americană imensă pe care am importat-o în ţara noastră'', a scris acesta. În Italia, pe 1 noiembrie se sărbătoreşte Ziua Tuturor Sfinţilor, iar petrecerile de Halloween în stil american din noaptea precedentă au devenit populare recent în regiune.

Campania se confruntă luna aceasta cu o creştere accelerată a cazurilor de COVID-19, iar De Luca, un politician de centru-stânga, a anunţat joi că şcolile se vor închide în această regiune pentru două săptămâni.

Faimos în Italia pentru comentariile sale controversate, De Luca a ameninţat în martie, după izbucnirea epidemiei, că va trimite poliţia cu aruncătoare de flăcări pentru a pune capăt unor petreceri studenţeşti. A fost reales pentru un nou mandat în septembrie cu aproape 70% dintre voturi.

Citeste si:
Reduceri de Halloween: gadgeturi ieftine, pentru orice buzunar
Reduceri de Halloween: marii...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Sursa foto: VGstockstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri