Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Michael R. Pompeo, a avut o întrevedere la Washington cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, în cursul căreia a fost salutat parteneriatul de mai multe decenii dintre cele două ţări, ilustrat cel mai recent prin Acordul Interguvernamental parafat la 9 octombrie pentru retehnologizarea şi construirea de reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă, se arată într-un comunicat al purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, postat pe site-ul instituţiei.

Cei doi demnitari au discutat, de asemenea, despre întărirea pe mai departe a relaţiilor în domeniul apărării, creşterea securităţii energetice în Europa prin extracţia de gaze din Marea Neagră, eforturile comune americano-române de crearea de reţele 5G curate, precum şi despre potenţialul generator de creştere al Iniţiativei celor Trei Mări, scrie Agerpres.

Cu acelaşi prilej, secretarul de stat a reiterat îngrijorările Statelor Unite legate de propaganda şi influenţa malignă în creştere exercitate de China comunistă, Rusia şi intermediarii lor, se mai spune în comunicatul Departamentului de Stat de la Washington.

Sursa foto: Twitter Bogdan Aurescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri