Canada, care se confruntă cu al doilea val al epidemiei de coronavirus, a depăşit pragul de 200.000 de cazuri, iar bilanţul victimelor din această ţară se apropie de 10.000 de morţi, potrivit cifrelor oficiale publicate de provinciile canadiene şi însumate apoi de mai multe posturi de televiziune, informează AFP.

Aproximativ 80% din aceste cazuri şi peste 90% dintre decese au fost recenzate în cele mai mari două provincii ale ţării, Ontario şi, mai ales, Quebec, care a fost epicentrul epidemiei după izbucnirea sa în martie în Canada, informează Agerpre.

Pe19 octombrie Canada înregistrase 200.039 de cazuri şi 9.772 de decese asociate maladiei COVID-19, potrivit cifrelor însumate de posturile publice CBC/Radio-Canada şi CTV.

Ţară cu 38 de milioane de locuitori, Canada a înregistrat totuşi, proporţional cu populaţia sa, de aproape cinci ori mai puţine cazuri decât Statele Unite şi de circa 2,5 ori mai puţine decese. Canada a anunţat luni că frontiera sa cu Statele Unite va rămâne închisă pentru deplasările neesenţiale cel puţin până la 21 noiembrie, pentru a frâna pandemia de COVID-19.

În Ontario şi Quebec, al doilea val al epidemiei a determinat din nou închiderea pentru mai multe săptămâni a barurilor, sălilor de mese din restaurante, muzeelor, sălilor de spectacole şi a celor sportive. În plus, cei mai mulţi locuitori din Quebec nu mai pot să primească în vizită mai mult de o rudă sau de un prieten în locuinţele lor, cel puţin până la 28 octombrie, încălcarea acestei dispoziţii fiind pasibilă de amenzi uriaşe.

Prim-ministrul provinciei Ontario, Doug Ford, a recomandat copiilor "să evite să meargă din uşă în uşă" cu ocazia tradiţionalului colindat după dulciuri de Halloween, pe 31 octombrie, în oraşele cele mai grav afectate, precum Toronto şi Ottawa.

Peste tot în ţară, autorităţile încearcă să prevină blocarea sistemului medical, fragilizat în primăvară, în contextul în care numărul noilor internări cu persoane grav bolnave continuă să crească, a subliniat luni medicul Theresa Tam, coordonatoarea Agenţiei de Sănătate Publică din Canada.

Canada a raportat, în medie, 2.280 noi cazuri de coronavirus şi 20 de decese pe zi, cifre ce marchează o creştere netă după luna septembrie, odată cu sosirea toamnei.

Aproximativ 2,4% dintre cele 77.000 de teste efectuate în fiecare săptămână au fost pozitive.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri