28 Octombrie 2020

Studiu: Interzicerea evenimentelor publice poate reduce cu 24% rata de transmitere a COVID-19



Interzicerea evenimentelor publice poate reduce numărul de infecții cu coronavirus cu aproximativ 24%, în mai puțin de o lună, arată datele unui studiu publicat în revista The Lancet Infectious Diseases.

Datele studiului au fost culese din 131 de țări sugerează că măsurile care includ închiderea școlilor și a locurilor de muncă, interzicerea evenimentelor publice și a adunărilor de peste zece persoane, necesitatea rămânerii acasă, cât și limitele de circulație internă, sunt asociate cu o reducere a transmiterii SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, măsurile combinate sunt mai eficiente în reducerea transmisiei, au spus cercetătorii, potrivit thehindu.com.

„Am constatat că pentru a limita răspândirea coronavirusului, combinarea diferitelor măsuri a arătat cel mai mare efect asupra reducerii transmiterii COVID-19. Pe măsură ce experimentăm o reapariție a virusului, factorii de decizie politică vor trebui să ia în considerare combinații de măsuri pentru a reduce numărul infecțiilor ”, a declarat profesorul Harish Nair de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie.



Citeste si