Franța, la câteva ore distanță de un al doilea lockdown național?

Președintele Franței, Emmanuel Macron, este așteptat ca, în această seara, la ora 20:00, să anunțe o posibilă intrare într-o a doua perioadă de carantină națională. Decizia vine după ce Franța a atins un nou record al deceselor, potrivit metro.co.uk.

Franța se confruntă cu un al doilea val pandemic mult mai puternic decât primul, iar potrivit calculelor cercetătorilor, Marea Britanie ar urma să facă față acelorași recorduri înregistrate pe teritoriul francez.

În prezent, în Franța sunt raportate mai mult de 350 de cazuri noi la 100.000 de persoane, săptămânal, cu rată de pozitivare de 18%.

În plus, Franța este considerată a treia țară europeană cu o mortalitate ridicată, pe 27 octombrie înregistrând 523 de decese, fiind cel mai mare număr raportat din aprilie.

Cadrele medicale vobesc și ele despre presiunea din sistemul medical, paturile dedicate tratării pacienților cu COVID-19 fiind ocupate în proporție de 54%.

Citeste si:
Franța se pregătește de o relaxare etapizată a restricțiilor
Franța se pregătește de o...

Presa locală este de părere că Franța se apropie de un nou lockdown. În schimb, e posibil ca președintele să anunțe noi restricții de circulație și să extindă starea de alertă la nivelul întregii țări. Cât despre un nou lockdown, măsurile ce vor trebui respectate vor fi mai ”blânde” decât cele impuse în primăvară.

Deși un posibil lockdown, Guvernul încearcă să mențină școlile deschise.

În prezent, în Franța, portul măștii este obligatoriu chiar și în spațiile deschise.

Citeste si:
Oficialii suedezi critică modul în care Suedia a gestionat pandemia
Oficialii suedezi critică...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri