Cehia ar putea „sărbători” Crăciunul tot în stare de urgență

Starea de urgenţă declarată în Republica Cehă din cauza pandemiei de coronavirus ar putea dura până la Crăciun, a avertizat ministrul de interne Jan Hamace, potrivit Agerpres.

Revenirea la normalitate nu este o chestiune de zile, ci mai degrabă de săptămâni şi luni, dacă ne referim la timpul necesar pentru ca numărul de noi infecţii zilnice să revină la sute, a declarat el pentru postul ceh de televiziune CT, conform agenţiei germane de presă DPA.

Cel mai recent bilanţ al autorităţilor a arătat 11.428 de cazuri noi în 24 de ore. Peste 3.250 de persoane au murit de când a început pandemia.

Camera Deputaţilor, camera inferioară a parlamentului ceh, a aprobat vineri o prelungire a stării actuale de urgenţă până cel puţin pe 20 noiembrie. Aceasta include o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, precum şi închiderea şcolilor, restaurantelor şi a majorităţii afacerilor.

Ţara a trecut prin primul val de coronavirus din primăvară relativ nevătămată, dar de atunci se luptă cu o creştere rapidă a ratei de infecţie, din septembrie.

Citeste si:
Reducere impozitului pe venit: măsura prin care Cehia luptă cu...
Reducere impozitului pe...

Opoziţia a cerut o comisie parlamentară de anchetă.

"Dacă guvernul a spus în primăvară că a salvat mii de vieţi, atunci trebuie să-şi asume şi responsabilitatea pentru morţi", a spus fostul ministru al finanţelor Miroslav Kalousek.

Sursa foto: Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri