Danemarca, cel mai mare producător mondial de blănuri de nurcă, intenționează să elimine toate nurcile din țară deoarece sunt purtătoare ale unei mutații a noului coronavirus, potrivit CNN.

Prim-ministrul al Danemarcei, Mette Frederiksen, a declarat că fost o decizie greu de luat, dar este necesară pe baza recomandării autorităților de sănătate. "Virusul a suferit o mutație la nurci și apoi s-a răspândit la oameni", a spus Frederiksen.

Statens Serum Institut, autoritatea daneză care se ocupă de bolile infecțioase, a găsit cinci cazuri de virus în fermele de nurcă și 12 la oameni care au prezentat o sensibilitate redusă la anticorpi, a spus aceasta. Permiterea răspândirii virusului ar putea limita eficiența viitoarelor vaccinuri. "Avem o mare responsabilitate față de propria noastră populație, dar cu mutația care a fost găsită acum, avem o responsabilitate și mai mare pentru restul lumii", a spus Frederiksen.

Lupta cu focarele de infecție a început în luna iunie

Potrivit autorităților, există între 15 și 17 milioane de nurci în Danemarca. Focarele de coronavirus la fermele de nurcă din țară au persistat, în ciuda eforturilor repetate de sacrificare a animalelor infectate din iunie.

În luna octombrie au fost distruse un milion de nurci aflate în ferme suspectate sau confirmate ca fiind infectate cu mutația nouluil coronavirus. Poliția, armata și poliția locală din Danemarca vor fi transferate pentru a accelera procesul de sacrificare, a spus Frederiksen.

Nurcile au fost sacrificate și în Olanda și Spania după ce au fost descoperite și acolo focare de infecții. Primul ministru a declarat că vor fi introduse noi restricții în anumite zone din Danemarca pentru a opri răspândirea noii mutații a virusului, inclusiv Hjorring, Frederikshavn, Bronderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted și municipalitățiile Laeso. „Din păcate, locuitorii acestor municipalități trebuie să se pregătească pentru restricții suplimentare în viitorul apropiat”, a concluzionat Frederiksen.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri