Franța depășește 40.000 de decese din cauza noului coronavirus

Franţa a raportat peste 40.000 de decese asociate maladiei COVID-19 de la începutul pandemiei cauzate de noul coronavirus, au anunţat autorităţile franceze din domeniul sănătăţii, citate de DPA.

Cel puţin 40.169 de decese asociate acestei boli au fost înregistrate în statistica oficială prezentată, iar peste 300 dintre aceste decese au fost raportate în ultimele 24 de ore, conform Agerpres.ro.

Parlamentul francez a aprobat extinderea stării de urgenţă din cauza pandemiei de COVID-19. Măsurile asociate stării de urgenţă vor rămâne în vigoare până pe 16 februarie. Starea de urgenţă sanitară permite Guvernului de la Paris să înăsprească restricţiile prin hotărâre de guvern.

Starea de urgenţă sanitară a fost declarată la nivelul întregii ţări la sfârşitul lunii martie. Ea a fost extinsă la începutul lunii mai până pe 10 iulie şi a expirat la data menţionată. Apoi, Guvernul francez a declarat din nou stare de urgenţă sanitară, prin hotărâre de guvern, la jumătatea lunii octombrie, din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, însă prelungirea ei necesita o aprobare din partea Parlamentului.

Partidele din opoziţie se opun prelungirii stării de urgenţă, invocând o serie de îngrijorări legate de îngrădirea drepturilor cetăţeneşti.

Citeste si:
Din cauza COVID-19, Franța le interzice cetățenilor să iasă din...
Din cauza pandemiei de...

Noua stare de urgenţă sanitară permite impunerea unei interdicţii stricte referitoare la posibilitatea francezilor de a ieşi din locuinţe pe timpul nopţii, în intervalul orar 21:00 - 06:00, la Paris şi în alte opt oraşe franceze. În acest interval, rezidenţii francezi au dreptul de a îşi părăsi locuinţele doar din motive întemeiate.

Datele curente şi corecţiile legate de statisticile oficiale ce vizează cazurile de COVID-19 din Franţa vor fi anunţate în cursul zilei de luni.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri