China a descoperit urme de coronavirus pe ambalajele cărnii importate

Autorităţile din oraşul chinez Wuhan au anunţat vineri că au detectat noul coronavirus pe ambalajele pachetelor de carne de vită dintr-un lot importat din Brazilia, în contextul în care săptămâna aceasta a fost accelerată testarea alimentelor congelate în cadrul unei campanii la nivel naţional, informează Agerpres.

Comisia Sanitară Municipală din Wuhan a declarat că a identificat trei mostre pozitive pe exteriorul ambalajelor de carne de vită congelată şi dezosată provenind din Brazilia.

Carnea de vita intrase în ţară prin portul Qingdao la data de 7 august şi a ajuns la Wuhan la 17 august, unde a fost depozitată într-o unitate frigorifică până de curând.

Noul coronavirus a apărut pentru prima dată într-o piaţă din oraşul Wuhan, situat în centrul Chinei, la sfârşitul anului trecut şi a continuat să se răspândească în toată lumea.

Codul de înregistrare al exportatorului transportului de carne de vită era 2015, a precizat comisia, respectiv o fabrică deţinută de Marfrig Global Foods S.A.

Citeste si:
Miliardarul chinez Jack Ma apare pentru prima dată în public
Miliardarul chinez Jack Ma...

Peste o sută de angajaţi de la unitatea din Wuhan au fost testaţi şi au fost prelevate două sute de probe de mediu.

După adoptarea în acest an a unor măsuri drastice pentru limitarea răspândirii virusului la populaţie, China a început la sfârşitul lunii iunie să testeze pentru coronavirus şi alimentele importate.

Până în septembrie, au fost identificate doar 22 de probe pozitive din aproape 3 milioane analizate însă, după ce unii muncitori portuari s-au infectat recent cu virusul, săptămâna aceasta au fost intensificate testarea şi dezinfectarea alimentelor importate.

Autorităţile chineze au găsit, de asemenea, urme de coronavirus, săptămâna aceasta, pe ambalaje de carne de vită din Argentina, iar o altă mostră dintr-un lot de carne de vită a fost confirmată pozitiv în Shandong, a anunţat vineri provincia.

Citeste si:
Elon Musk aduce Internet prin satelit în America Latină
Elon Musk aduce Internet prin...

China este cel mai mare cumpărător de carne de vită din lume, iar Brazilia şi Argentina sunt cei mai importanţi furnizori ai săi.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri