O țară vrea să înceapă vaccinarea anti-COVID până la finalul anului

Indonezia a solicitat autorizarea de urgență pentru a începe campania de vaccinare în masă împotriva COVID-19 până la sfârșitul anului, a spus președintele statului din Asia de Sud-Est, scrie Digi24.

Președintele Joko Widodo, cunoscut drept Jokowi, a afirmat că planurile de distribuție a vaccinului în întreaga țară sunt deja avansate.

Dacă agenția de reglementare farmaceutică și alimentară, cunoscută drept BPOM, va acorda aprobarea, va însemna că Indonezia – cu o populație de 270 de milioane, a patra cea mai mare din lume – va fi printre primele din lume care va folosi un vaccin împotriva coronavirusului.

“Ne așteptăm să începem procesul de vaccinare până la sfârșitul anului acesta, după o serie de teste făcute de BPOM”, a spus Jokowi.

Indonezia a publicat un număr record de infectări zilnice de 5.444, cu mult peste media zilnică de mai puțin de 3.500 din ultimele două săptămâni.

Citeste si:
A fost descoperită epava avionului dispărut în largul Indoneziei
A fost descoperită epava...

Jokowi a adăugat că siguranța vaccinului este o prioritate, iar că lucrătorii sanitari, poliția și armata vor fi primii vaccinați când va începe campania.

Per total, Indonezia are acorduri pentru mai mult de 250 de milioane de doze până la sfârșitul lui 2021. Aceasta include 30 de milioane produse de către compania americană Novavax, a precizat ministrul coordonator al economiei, Airlangga Hartarto.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri