Indonezia a solicitat autorizarea de urgență pentru a începe campania de vaccinare în masă împotriva COVID-19 până la sfârșitul anului, a spus președintele statului din Asia de Sud-Est, scrie Digi24.

Președintele Joko Widodo, cunoscut drept Jokowi, a afirmat că planurile de distribuție a vaccinului în întreaga țară sunt deja avansate.

Dacă agenția de reglementare farmaceutică și alimentară, cunoscută drept BPOM, va acorda aprobarea, va însemna că Indonezia – cu o populație de 270 de milioane, a patra cea mai mare din lume – va fi printre primele din lume care va folosi un vaccin împotriva coronavirusului.

“Ne așteptăm să începem procesul de vaccinare până la sfârșitul anului acesta, după o serie de teste făcute de BPOM”, a spus Jokowi.

Indonezia a publicat un număr record de infectări zilnice de 5.444, cu mult peste media zilnică de mai puțin de 3.500 din ultimele două săptămâni.

Jokowi a adăugat că siguranța vaccinului este o prioritate, iar că lucrătorii sanitari, poliția și armata vor fi primii vaccinați când va începe campania.

Per total, Indonezia are acorduri pentru mai mult de 250 de milioane de doze până la sfârșitul lui 2021. Aceasta include 30 de milioane produse de către compania americană Novavax, a precizat ministrul coordonator al economiei, Airlangga Hartarto.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri