Germanii trebuie să se pregătească pentru câteva luni de restricții dure

Germanii trebuie să se pregătească pentru alte 4-5 luni de restricții severe pentru oprirea creşterii infecţiilor cu noul coronavirus şi nu ar trebui să se aştepte că actualele reguli vor fi relaxate rapid, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier, scrie G4Media.

”Nu am scăpat încă de probleme. Nu ne putem permite o închidere repetată, cu o economie care este închisă şi redeschisă în mod constant”, a spus Altmaier.

Germania a impus un set de măsuri, considerat ”o carantină uşoară”, pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei care are loc în majoritatea Europei. Restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele îşi continuă activitatea.

Datele publicate de Robert Koch Institute (RKI) arată că numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 16.947, la 790.503. Datele din weekend tind să fie mai scăzute pentru că nu toate datele sunt raportate de autorităţile locale.

Altmaier a spus că Germania trebuie să fie atentă să nu relaxeze prea devreme restricţiile.

Citeste si:
Statul preia activele funcționale ale COS Târgoviște
Statul preia activele...

”Dacă nu vrem zile cu 50.000 de infecţii noi, aşa cum s-a întâmplat în Franţa acum câteva săptămâni, trebuie să înţelegem acest lucru şi să nu speculăm în mod constant despre ce măsuri pot fi relaxate”, a declarat ministrul.

El a adăugat că ”toate ţările care au ridicat restricţiile prea devreme au plătit un preţ mare în privinţa vieţilor pierdute”.

Comentariile acestuia susţin afirmaţiile altor lideri germani. Între aceştia, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat, în timpul unui eveniment organizat online de partidul conservator al cancelarului Angela Merkel, că urmează săptămâni, posibil luni grele. Preşedintele german al Asociaţiei Medicale Mondiale, Frank Ulrich Montgomery, a avertizat în privinţa unui posibil deficit de paturi şi de personal în spitalele germane.

Poliţia germană a tras cu un tun cu apă în timpul unei demonstraţii anti-restricţii din Frankfurt, pe care a risipit-o pentru că participanţii nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea.

Citeste si:
Germania prelungește carantina până cel puțin pe 20 decembrie
Coronavirus: Carantina...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri