Ministrul educaţiei din Estonia a demisionat după ce s-a descoperit că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu

Ministrul educaţiei din Estonia, Mailis Reps, şi-a dat demisia după ce informaţiile apărute în presă au făcut cunoscut faptul că acest membru al guvernului foloseşte o maşină şi un şofer puşi la dispoziţie de stat pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează Agerpres.

Potrivit tabloidului Ohtuleht, un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii doamnei Mailis Reps.

"Am fost supusă unei presiuni puternice pentru a concilia rolul de ministru şi cel de mamă. Recunosc că am făcut greşeli şi îmi cer scuze pentru ele", a scris pe Facebook Reps, în vârstă de 45 de ani.

După ce aceste fapte au devenit publice, Mailis Reps a recunoscut că a folosit recent maşina de serviciu în scopuri private de mai multe ori. Dar în pofida dezvăluirilor şi a presiunilor generate de ştire, Reps, mamă a şase copii, a dorit iniţial să rămână în funcţia de ministru.

Premierul Juri Ratas, care a apărat-o pe Reps, a declarat că a acceptat cu regret demisia colegei sale de partid.

Citeste si:
Estonia testează un paşaport de vaccinare care să fie recunoscut pe...
Coronavirus: Estonia testează...

Deţinătoarea portofoliului educaţiei este al treilea membru al guvernului care şi-a părăsit funcţia luna aceasta.

Sursa foto: Mailis Reps/Faceboook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri