Guvernul german vrea să combată extremismul de dreapta şi rasismul printr-un amestec de proiecte educaţionale, cercetare şi protecţie a victimelor.

Conform Agerpres, germanii au aprobat un document care evidenţiază 89 de noi iniţiative, pe care ministerele ar urma să le adopte în următoarea săptămână.

Peste un miliard de euro va fi pus la dispoziţie pentru aceste proiecte în perioada 2021-2024, cu alte 150 de milioane de euro ce urmează a fi adăugate după ce vor fi aprobate de o comisie bugetară.

Planul deschide calea pentru crearea de către Ministerul de Interne a unui institut care va evalua eficienţa proiectelor de prevenire a extremismului şi iniţiativele de educaţie politică.

Comisarul pentru antisemitism al guvernului, Felix Klein, a salutat măsurile propuse pentru abordarea acestei chestiuni, precizând că multe dintre mijloacele deja testate pentru combaterea antisemitismului ar putea fi eficiente în lupta împotriva rasismului.

"Antisemitismul şi rasismul reprezintă fundaţia ideologică a extremismului de dreapta. Ele ameninţă tot mai puternic democraţia şi coeziunea noastră", a adăugat el.

Comisia de la nivelul cabinetului a fost creată ca reacţie la o serie de atacuri armate cu motivaţii rasiale care au avut loc la 19 februarie în oraşul Hanau, în apropiere de Frankfurt.

Nouă persoane, toate de origine străină, au fost ucise într-o serie de atacuri într-o singură seară. Presupusul atacator, un german de 43 de ani, şi-ar fi omorât apoi mama, după care s-a sinucis prin împuşcare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri