Shanghai a detronat Londra, devenind cel mai conectat oraş al lumii în domeniul transportului aerian, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat semnificativ călătoriile internaţionale, arată un raport publicat de Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA), transmite BBC, preluat de Agerpres.

Londra a înregistrat o scădere cu 67% a conectivităţii în transportul aerian, în timp ce oraşele chinezeşti şi-au extins conectivitatea. Astfel, în clasamentul celor mai conectate oraşe din lume, primele patru locuri sunt ocupate de Shanghai, Beijing, Guangzhou şi Chengdu din China, conform IATA. Instituţia apreciază că "pandemia a anulat un secol de progres" în domeniul conectivităţii între oraşe.

Marile hub-uri de transport aerian, inclusiv Londra, New York şi Tokyo, au fost puternic afectate de reducerea călătoriilor spre şi dinspre oraşele lor, din cauza restricţiilor de zbor impuse în urma pandemiei.

"Schimbarea dramatică din clasament demonstrează amploarea reorganizării conectivităţii pe plan global din ultimele luni. Nu există câştigători, doar oraşe care au suferit mai puţine pagube. Într-o perioadă scurtă de timp s-a anulat un secol de progres în conectarea pieţelor şi reunirea oamenilor", a apreciat Sebastian Mikosz, purtător de cuvânt al IATA. Acesta a adăugat: "Înainte de pandemie, creşterea conectivităţii aeriene era o poveste de succes pe plan global".

Industria călătoriilor aeriene în China s-a redresat în mare măsură, iar în timpul sărbătorilor 425 de milioane de oameni au călătorit în ţară, arată datele Ministerului Turismului de la Beijing. De asemenea, China a redeschis gradual coridoarele pentru transportul aerian.

Indicele de conectivitate aeriană stabilit de IATA măsoară cât de bine sunt conectate oraşele unui stat de alte oraşe din lume, ceea ce este extrem de important pentru comerţ, turism, investiţii şi economie.

Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian estimează că 46 de milioane de locuri de muncă susţinute de transportul aerian sunt în pericol. Conform celor mai recente estimări ale IATA, numărul de pasageri transportaţi de companiile aeriene va scădea până la 1,8 miliarde în acest an, de la 4,5 miliarde în 2019, urmând să îşi revină parţial anul viitor până la 2,8 miliarde.

Cifra de afaceri a companiilor aeriene va scădea cu peste 60%, în 2020, comparativ cu 2019, până la 328 miliarde de dolari. "Cărţile de istorie vor menţiona 2020 drept cel mai prost an financiar pentru sectorul transportului aerian. În medie, companiile aeriene şi-au redus costurile cu un miliard de dolari în fiecare zi şi cu toate acestea au acumulat pierderi fără precedent", a afirmat marţi directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

IATA şi-a reiterat apelul către guverne să înlocuiască măsurile de carantină cu programe generalizate de testare. "Vedem cum statele încep treptat să ne asculte", a spus de Juniac, referindu-se la iniţiativele de testare care au fost demarate în Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, SUA şi Singapore. IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri