Canada a anunţat o nouă prelungire, până la 21 ianuarie 2021, a închiderii frontierelor sale pentru străinii a căror prezenţă nu este considerată esenţială, informează Agerpres.

Din luna martie, călătorii care sosesc în Canada, indiferent dacă sunt sau nu canadieni, sunt supuşi unei carantine obligatorii de 14 zile pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

La rândul său, graniţa Canadei cu Statele Unite rămâne închisă până pe 21 decembrie, ca parte a unui acord bilateral separat cu Washingtonul. Sunt permise doar comerţul cu bunuri şi mărfuri, precum şi călătoriile considerate esenţiale. Închiderea celei mai lungi frontiere terestre din lume a fost decisă în martie şi ar putea fi prelungită după 21 decembrie, a declarat guvernul canadian într-un comunicat.

Executivul canadian spune că "va fi în măsură" din 21 ianuarie să armonizeze posibilele prelungiri ale închiderii frontierelor între Statele Unite şi alte ţări din lume, precum şi decizia referitoare la carantina obligatorie.

Ottawa a anunţat, de asemenea, crearea unui cadru pentru "examinarea cererilor din partea organizaţiilor sportive de amatori de înalt nivel care doresc să organizeze" evenimente precum "campionate mondiale, calificări olimpice sau paralimpice, precum şi Cupe mondiale".

Oraşul Edmonton din Alberta (vestul ţării) doreşte să găzduiască la sfârşitul lunii decembrie Campionatele mondiale de hochei pentru junior într-un balon etanş, aşa cum a procedat toamna aceasta pentru sfârşitul sezonului ligii nord-americane de hochei pe gheaţă.

De la începutul lunii iunie, cetăţenii străini se pot alătura familiilor care locuiesc în Canada dacă sunt soţi, copii, părinţi sau tutori legali ai cetăţenilor canadieni. În caz contrar, sunt admise doar persoanele a căror prezenţă este considerată esenţială, aşa cum este cazul anumitor angajaţi.

Începând cu 2 noiembrie, persoanele care participă la un proiect-pilot în Alberta privind alternativele la carantină sunt scutite de la respectarea măsurilor de izolare. Aceşti călători sunt testaţi pentru COVID-19 când ajung în provincie printr-o anumită trecere a frontierei terestre sau la aeroportul din Calgary şi, dacă rezultatul este negativ, sunt scutiţi de carantină, cu condiţia să fie testaţi din nou peste o săptămână.

Până duminică, Canada a înregistrat peste 360.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 12.000 de decese.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri