Imunologul Anthony Fauci, personalitate ştiinţifică foarte respectată în SUA, a avertizat împotriva unei puternice creşteri a curbei contaminărilor cu COVID-19 după sărbătorirea Zilei Recunoştinţei, marcată prin deplasări a milioane de americani prin ţară, relatează Agerpres.

"În două sau trei săptămâni vom putea vedea un nou val adăugându-se la cel actual" de noi contaminări cu SARS-CoV-2, a avertizat directorul Institutului american de boli infecţioase Anthony Fauci.

Cel puţin 1,1 milioane de persoane au luat avionul în SUA în ajunul sărbătoririi în familie a Zilei Recunoştinţei, la 26 noiembrie, un record de la începutul pandemiei în această ţară în martie, potrivit datelor agenţiei TSA, însărcinată să controleze securitatea în aeroporturi.

"Acest weekend cu toate aceste deplasări este într-adevăr neliniştitor pentru noi", a reiterat secretarul adjunct al sănătăţii, Brett Giroir.

"Spitalizările cunosc un vârf în prezent de aproape 95.000. Circa 20% dintre pacienţii din spitale au COVID-19, deci este o perioadă foarte periculoasă", a adăugat el.

Spitalizările din cauza COVID-19 au crescut astfel în 46 de state americane, precum Nevada, Ohio şi Pennsylvania, potrivit datelor publicate de Washington Post.

Ţara cea mai îndoliată în lume de epidemia de COVID-19, cu peste 266.000 de decese, SUA au depăşit pragul a 13 milioane de cazuri, conform bilanţului întocmit de Universitatea Johns Hopkins.

În acest context, dr. Fauci a explicat faptul că nu are în vedere o relaxare a recomandărilor de a nu călători sau restricţii suplimentare înainte de Crăciun.

Școlile rămân deschise

În California, noile restricţii au fost instituite în faţa creşterii numărului de cazuri: o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii a fost decretată la San Francisco, iar Los Angeles a interzis cea mai mare parte a adunărilor publice şi private începând de luni.

"Închideţi barurile şi păstraţi şcolile deschise", a sfătuit Anthony Fauci.

Imunologul a căutat totuşi să-şi asigure concetăţenii amintind că un vaccin va fi disponibil din decembrie pentru persoanele cu cel mai înalt risc de a dezvolta o formă gravă a maladiei.

Trebuie ca oamenii să ştie că "procesul de dezvoltare a acestui vaccin a fost făcut cu rigoare ştiinţifică. Securitatea nu a fost compromisă", a insistat el.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 a companiilor Pfizer şi BioNTech au sosit în SUA, importate din Belgia, au relatat mai multe media americane.

Vaccinul Pfizer/BioNTech ar avea o eficienţă de 95% contra virusului.

"Este un vaccin capabil să salveze vieţi", a subliniat Brett Giroir. "În acest mod noi trebuie să învingem pandemia. Este lumina de la capătul tunelului", a adăugat el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri