Poliţia din Filipine a avertizat că persoanele care nu respectă măsurile de distanţare socială ar putea fi pedepsite cu lovituri de baston, în condiţiile în care ţara din sud-estul Asiei încearcă să stopeze răspândirea noului coronavirus pe perioada sărbătorilor de iarnă, relatează dpa.

În Filipine sezonul sărbătorilor de iarnă începe din septembrie, iar mall-urile şi centrele comerciale au fost luate cu asalt de un număr mare de oameni în pofida pandemiei de COVID-19, conform Agerpres.ro.

Generalul de poliţie Cesar Binag, comandantul grupului de lucru pentru coronavirus, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că poliţia şi soldaţii vor patrula în zonele publice din capitala Manila, care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară, şi vor avea asupra lor bastoane de ratan de 1 metru lungime pentru a măsura distanţa între persoane.

"Pot fi folosite pentru a-i lovi pe cei îndărătnici", a mai spus Binag, adăugând că "patrulele pentru distanţare socială" se vor concentra pe zonele cu trafic intens, precum staţiile mijloacelor de transport în comun şi pieţele publice.

Planul autorităţilor va atrage probabil atenţia organizaţiilor pentru drepturile omului care au criticat abordarea militaristă a guvenului în ceea ce priveşte pandemia. Autorităţile filipineze au reţinut, avertizat şi amendat în jur de 700.000 de persoane începând din martie pentru încălcarea unor măsuri precum ignorarea distanţării fizice şi nepurtarea măştii, conform datelor oferite de poliţie.

De sărbători, guvernul a interzis petrecerile de Crăciun, reuniunile de familie şi cântatul colindelor în faţa caselor.

Cu peste 436.000 de infectări şi circa 8.500 de decese asociate COVID-19, Filipine se află pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul de cazuri şi de decese în Asia de Sud-Est, după Indonezia.

Sursa foto: Dragana Gordic / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri