Coordonatorul Planului Naţional pentru Vaccinarea împotriva COVID-19 din Portugalia, Francisco Ramos, a anunţat că se prevede între lunile ianuarie şi februarie vaccinarea a 950.000 de persoane, dintr-un total de peste 10 milioane de locuitori ai ţării.

Francisco Ramos a făcut acest anunţ la televiziunea publică RTP, precizând că primele doze de vaccin vor ajunge în ţară la începutul lunii ianuarie, în timp ce al doilea lot este prevăzut să ajungă în februarie, scrie Agerpres.

Dozele de vaccin sunt achiziţionate de la compania Pzifer, iar în luna februarie urmează să fie primit şi vaccinul dezvoltat de compania Moderna.

Persoanele din căminele de bătrâni, personalul sanitar şi persoanele din categoria de risc major vor fi primele care vor fi vaccinate.

Portugalia totalizează din martie 332.073 de cazuri pozitive, dintre care 72.181 sunt active, în timp ce numărul deceselor a urcat la 5.192 de la începerea pandemiei.

Ţara se află în stare de urgenţă - nivelul maxim de alertă - până la 23 decembrie, însă de Crăciun restricţiile vor fi flexibilizate, deşi rămâne în vigoare interdicţia de deplasare între municipii de Anul Nou.

Municipiile portugheze sunt supuse unor nivele de restricţii în funcţie de rata de infectare, cu interdicţie de circulaţie între orele 23:00 şi 5:00, care în unele localităţi cu o incidenţă foarte ridicată, precum Lisabona şi Oporto, sunt înăsprite la sfârşit de săptămână (între orele 13:00 şi 5:00).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri