Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a promis că Statele Unite vor reveni în Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice în prima zi a mandatului său la Casa Albă, relatează G4Media.

“Statele Unite vor reveni în Acordul de la Paris în prima zi a mandatului meu de preşedinte. Voi începe imediat să lucrez împreună cu omologii mei din lume pentru a face tot ce este posibil, inclusiv convocarea liderilor economiilor importante pentru un summit privind clima în primele mele 100 de zile de mandat”, a afirmat Biden.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat, în engleză, anunțul lui Biden.

„Welcome back, welcome home!” (‘Bine aţi revenit acasă!), le-a transmis el „prietenilor americani”, în intervenţia la un summit privind clima organizat virtual de ONU, Franţa şi Marea Britanie

„Am continuat să avansăm, să lucrăm în ciuda alegerii făcute de SUA”, a spus el cu referire la retragerea Washingtonului decisă de Donald Trump.

Preşedintele francez a subliniat totuşi că mai rămân dificultăţi de depăşit pentru a răspunde obiectivelor acestui acord încheiat în urmă cu fix cinci ani. „Nu mai avem mult timp şi ştim că acţiunea trebuie să fie imediată”, a subliniat el

Macron a insistat în special asupra necesităţii „de a ne trasa o traiectorie şi de a oferi mijloace credibile pentru a atinge neutralitatea în materie de emisii de carbon până în 2050”.

Mai mult de 70 de lideri mondiali participă la întâlnirea virtuală la care se caută soluţii pentru reducerea emisiilor şi care are loc la a cincea aniversare a Acordului climatic de la Paris.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a catalogat modificările climatice drept o farsă şi a retras Statele Unite din Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri