Emmanuel Macron a fost testat pozitiv cu coronavirus, după ce prezentase mai multe simptome ale bolii COVID-19. Președintele francez va sta timp în primă fază în izolare, vreme de șapte zile. Însă pe lângă procedurile care implică testarea pozitivă cu acest virus, rămâne întrebarea: Cum a ajuns Emmanuel Macron să se îmbolnăvească?

Șeful Statului crede că motivul pentru care s-a îmbolnăvit are la bază pe de o parte un ghinion care s-a abătut asupra sa, dar pe de altă parte, recunoaște că s-a datorat și unei proprii neglijențe. Mai mult, criticii au subliniat faptul că președintele republicii a fost cam „generos” cu strângerile de mână, la mesele cu grupuri mari la care a participat, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

Cum se simte Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron, depistat joi cu COVID-19, prezintă sâmbătă „o stare de sănătate stabilă” în raport cu ziua precedentă, iar rezultatele examenelor clinice şi paraclinice „s-au dovedit liniştitoare”, a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat, scrie AFP preluat de Agerpres.ro.

Preşedintele, aflat în izolare la reşedinţa oficială La Lanterne de la Versailles, în apropiere de Paris, „prezintă în continuare aceleaşi simptome ale maladiei COVID-19 (oboseală, tuse, dureri musculare) care nu îl împiedică cu nimic să-şi îndeplinească atribuţiile”, se arată în acest scurt comunicat purtând semnătura doctorului Jean-Christophe Perrochon, medicul-şef al preşedinţiei.

Macron a promis vineri că va da informaţii 'în fiecare zi despre evoluţia bolii' sale. „Nu există, în mod normal, niciun motiv ca aceasta să evolueze rău, dar fac obiectul unei supravegheri medicale şi vă voi ţine la curent în totală transparenţă”, a spus el într-o înregistrare video de trei minute, filmată cu smartphone-ul său şi postată pe reţele sociale.

În înregistrare, Macron, având fata puţin trasă şi vorbind lent, mai spunea că suferă de 'oboseală, dureri de cap, tuse seacă'.

El a insistat şi pe faptul că a fost testat pozitiv joi la fel ca '18.000 de franţuzoaice şi francezi'. 'Prin urmare, virusul reporneşte şi mai puternic, aşadar trebuie să fim vigilenţi', chiar dacă regulile sanitare 'vă apasă'.

Potrivit datelor Sănătăţii publice, Franţa a depăşit vineri pragul de 60.000 de decese (60.229) din cauza COVID-19.

Autorităţile sanitare vorbesc de câteva zile de o repornire 'preocupantă' a epidemiei, înaintea sărbătorilor de sfârşit de an, mai scrie Agerpres.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri