Pericol de avalanşă în zonele de schi din Austria

Un risc considerabil de avalanşă este prezent în landurile Vorarlberg şi Tirol din Austria, populare în rândul amatorilor de sporturi de iarnă.

"Principalul pericol vine de la zăpada proaspătă şi zăpada purtată de vânt", a raportat serviciul de avertizare a riscului de avalanşă din Vorarlberg, care se învecinează cu Germania, Liechtenstein şi Elveţia.

Rafalele puternice de vânt la altitudini mai mari, precum şi îngheţul de la suprafaţă ca urmare a temperaturilor scăzute din timpul nopţii cresc nivelul de pericol spre est, în Tirol. "Ambele contribuie la fragilizarea stratului de zăpadă în derivă, aşternut deasupra", conform serviciului local de avertizare pentru avalanşe, citat de Agerpres.

Chiar şi amatorii de sporturi de iarnă ar putea declanşa avalanşe, a avertizat serviciul.

Sporturile de iarnă din Austria sunt în prezent în mare măsură practicate de localnici şi de turişti din ţară.

Citeste si:
Doi turiști surprinși de avalanşă, salvați de câinii care au lătrat...
Doi turiști surprinși de o...

Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, Austria a impus carantina obligatorie pentru persoanele care sosesc în ţară.

Staţiunile de schi s-au deschis joi în Austria cu reguli sanitare stricte, cu numai două zile înainte ca ţara central-europeană să intre într-o a treia fază de lockdown din cauza pandemiei.

Sursa foto: Shutterstock / Lysogor Roman

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri