Acum că a început campania de vaccinarea împotriva COVID-19 în Europa și SUA, mulți oameni pot visa la ziua în care vor putea călători, cumpăra și merge din nou la film. Însă pentru a ne putea întoarce la noul normal, dovada vaccinării nu va fi principalul act pe care ar trebuie să îl prezentăm atunci când vrem să călătorim într-o țară străină, ci este posibil să avem nevoie de un pașaport de vaccin, scrie CNN.

Mai multe companii și grupuri de tehnologie au început să dezvolte aplicații sau sisteme pentru smartphone-uri prin care persoanele fizice să încarce detalii despre testele și vaccinările Covid-19, date cu care ar putea intra pe stadioane, în cinematografe, birouri sau chiar alte țări străine.

CommonPass este aplicația creată de Common Trust Network, o organizație nonprofit din Geneva. Noua aplicație permite utilizatorilor să încarce date medicale în smarthpone, cum ar fi rezultatul unui test COVID-19 sau, în cele din urmă, o dovadă a vaccinării împotriva noului coronavirus, generând automat un certificat de sănătate sau o dovadă sub forma unui cod QR care pot fi prezentate autorităților fără a dezvălui prea multe informații personale despre sănătatea lor.

Platforma CommonPass evaluează dacă rezultatele testelor de laborator ale individului sau dovada vaccinării provin dintr-o sursă de încredere și îndeplinesc cerințele de examinare a sănătății din țara în care doresc să intre. Aplicația oferă un răspuns simplu sub forma da sau nu în ceea ce privește modul în care sunt îndeplinite criteriile actuale de intrare în țara în care vor să călătorească.

CommonPass nu este singura soluție oferită pentru persoanele care vor să călătorească. Multe mari companii de tehnologie dezvoltă platforme asemănătoare. International Business Machines, o companie americană de tehnologie, a lansat aplicația Digital Health Pass care permite companiilor să personalizeze indicatorii de care ar avea nevoie angajații acestora pentru a se deplasa într-o țară străină, inclusiv teste coronavirus, verificări ale temperaturii și înregistrări de vaccinare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri