Compania farmaceutică Pfizer a comunicat unui număr de opt ţări europene că amână pentru marţi livrarea următoarei tranşe de vaccinuri anti-COVID-19 prevăzută să ajungă luni, 28 decembrie, invocând probleme logistice, a informat luni Ministerul Sănătăţii spaniol, scrie agenția EFE, potrivit Agerpres.

În afară de Spania, agenţia EFE nu menţionează care sunt celelalte şapte ţări europene în care vaccinul Pfizer va ajunge cu o zi întârziere.

Într-un comunicat, guvernul spaniol a explicat luni dimineaţa că Pfizer Spania a informat că ''se amână de luni pe marţi livrarea către Spania a tranşei de vaccinuri aferente''.

La rândul său, Ministerului Sănătăţii de la Madrid a transmis că Pfizer Spania a notificat instituţia printr-un comunicat că ''tocmai în noaptea aceasta (noaptea de duminică spre luni - n.r.) a fost informată de fabrica sa din Puurs (Belgia) despre întârzierea livrărilor către opt ţări europene, inclusiv Spania, din cauza unor probleme în procesul de transport şi livrare''.

Potrivit comunicatului Pfizer, ''situaţia este deja rezolvată'', însă ''următoarea livrare de vaccinuri va fi amânată cu câteva ore şi va ajunge în Spania marţi, 29 decembrie, pentru a se putea continua vaccinarea pe întreg teritoriul naţional''.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri