India a aprobat vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi universitatea Oxford, deschizând drumul pentru o uriaşă campanie de imunizare în a doua cea mai mare ţară din lume, relatează Agerpres.

Ministrul informaţiei Prakash Javadekar a declarat presei că vaccinul a fost aprobat din 1 ianuarie, confirmând ceea ce au declarat Reuters surse apropiate dosarului.

Este primul vaccin împotriva COVID-19 care a fost aprobat pentru utilizare de urgenţă de către India, care are cele mai multe cazuri de infectare după SUA.

Javadekar a spus că cel puţin alte trei vaccinuri aşteaptă la rând pentru a fi aprobate.

"India este poate singura ţară în care cel puţin patru vaccinuri se pregătesc. Unul a fost aprobat ieri (vineri - n.r.) pentru utilizare de urgenţă, este vorba de COVISHIELD, al Serum", a spus ministrul, referindu-se la faptul că vaccinul este produs local de Institutul Serum din India (SII).

India a raportat peste 10 milioane de cazuri de COVID-19, deşi rata sa de infectare a scăzut semnificativ de la vârful de contagieri de la mijlocul lui septembrie.

India speră să vaccineze împotriva COVID 300 de milioane din populaţia sa de 1,35 miliarde în primele şase până la opt luni din 2021.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri