Peste 800.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în Rusia

Peste 800.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 pentru moment în Rusia, unde au fost furnizate peste 1,5 milioane de doze de vaccin, a declarat ministrul sănătăţii Mihail Muraşko, scrie Agerpres.

Rusia, care a început să distribuie vaccinul Sputnik V la începutul lunii decembrie, este a patra ţară cea mai afectată în lume de epidemia de COVID-19 cu peste 3,2 milioane de persoane contaminate.

Vaccinul Sputnik V, pe care Rusia a început să-l furnizeze şi altor ţări precum Argentina, este administrat de două ori unei persoane, la un interval de 21 de zile.

Începând de la 1 ianuarie, persoanele vaccinate în Rusia vor primi un certificat de vaccinare electronic, a declarat Muraşko, citat de TASS. Ministerul Sănătăţii rus actualizează zilnic baza de date cu numele ruşilor care au fost vaccinaţi, relevă agenţia rusă de presă.

Moscova a raportat, pe 2 ianuarie, 26.301 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2 în 24 de ore şi 447 decese, ceea ce ridică bilanţul oficial la 58.002 de morţi.

Citeste si:
Cum pot lua animalele de companie COVID-19? Explicațiile unui medic...
Cum pot lua animalele de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri