Bilanț nou al alunecării de teren din Norvegia: patru decedați și șase dispăruți

Un corp a fost găsit sub dărâmăturile provocate de o alunecare de teren în Norvegia, ridicând la patru numărul morţilor, au anunţat autorităţile care continuau în cursul nopţii operaţiunile pentru a găsi şase dispăruţi, notează Agerpres.

"Am descoperit o nouă persoană moartă. Era în aceeaşi zonă ca şi al treilea corp. Am scos cele două corpuri", a explicat la începutul serii un responsabil al poliţiei, Knut Hammer, într-o conferinţă de presă.

Operaţiunile continuau în timpul nopţii, la trei zile după o impresionantă alunecare de teren produsă în localitatea Ask, din municipalitatea Gjerdrum, la nord-est de Oslo, care a mai făcut zece răniţi, dintre care unul grav.

Echipele de salvare sunt de părere că ar mai putea găsi supravieţuitori în buzunare de aer din clădirile încă parţial intacte. Brigada canină a semnalat diferite locuri în zona unde salvatorii vor acţiona. Unul din câinii care participa la operaţiuni a fost rănit în căutări.

Poliţia, care dezvăluie informaţiile pe măsură ce situaţia evoluează, a publicat o listă cu numele celor zece persoane dispărute, doi copii cu vârsta de 2 şi respectiv 13 ani şi opt adulţi. Ea a anunţat identitatea persoanei găsite în ajun. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, Eirik Gronolen.

Citeste si:
UPDATE Coronavirus 20 noiembrie | România a sărit de 400.000 de...
UPDATE Coronavirus 20...

La Ask, alunecarea de teren produsă la 30 decembrie a antrenat evacuarea a circa o mie de persoane care nu se pot întoarce acasă din cauza terenului instabil. Pământul s-a surpat în continuare în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Mai mult de zece case şi 31 de cabane s-au prăbuşi şi unele case s-au deplasat 400 de metri.

Potrivit Direcţiei norvegiene a apelor şi energiei (NVE), alunecarea de teren a cuprins un teren cu o lăţime de 350 de metri şi o lungime de 800.

Solul unde s-a produs alunecarea de teren are o compoziţie argiloasă, specifică pentru Norvegia şi Suedia, care poate deveni fluidă prăbuşindu-se cu rapiditate.

Citeste si:
Încă un deces în urma incendiului de la Matei Balș
Încă un deces în urma...

Sosită la faţa locului, prim-ministrul Erna Solberg a subliniat că această alunecare de teren este ''una dintre cele mai mari'' petrecute vreodată în ţara sa.

Sursa foto: freemalaysiatoday.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri