Arabia Saudită își redechide granițele

Arabia Saudită a anunţat redeschiderea frontierelor şi reluarea zborurilor internaţionale după o suspendare de două săptămâni din cauza apariţiei noii tulpini a SARS-CoV-2 în Regatul Unit şi în alte ţări, informează Agerpres.

"Suspendarea tuturor zborurilor internaţionale şi a intrării în regat prin porturi terestre şi maritime este anulată începând de duminică", a anunţat Ministerul de Interne.

Cu toate acestea, guvernul saudit impune măsuri restrictive călătorilor care se întorc din Regatul Unit, Africa de Sud sau "orice ţară în care este răspândită noua tulpină a coronavirusului".

Străinii din aceste ţări vor fi obligaţi să petreacă "nu mai puţin de 14 zile" în afara Arabiei Saudite înainte de a putea intra, cu obligaţia de a prezenta un test PCR negativ.

Cetăţenii saudiţi vor putea intra în regat, dar vor fi supuşi unei carantine de 14 zile şi vor trebui să efectueze două teste PCR la sosirea lor şi apoi la sfârşitul acestei perioade de izolare.

Citeste si:
Pandemia afectează în continuare cererea de petrol pentru 2021
Pandemia afectează în...

Arabia Saudită a lansat la mijlocul lunii decembrie o vastă campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus, după aprobarea vaccinului alianţei americano-germane Pfizer / BioNTech.

Regatul a înregistrat aproape 363.000 de cazuri de nou coronavirus, dintre care peste 6.200 au fost fatale.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri