Valul mondial de îngrijorare continuă: Noua tulpină a COVID-19, depistată în capitala Franței

Noua variantă a virusului care provoacă boala COVID-19 este prezentă în Paris, a declarat marţi la postul de televiziune France 2 directorul general al sistemului spitalelor din capitala Franţei, Martin Hirsch, notează Agerpres.

Ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, a declarat marţi la postul de radio RTL că există aproximativ zece cazuri în Franţa ale noii variante de coronavirus, mai contagioasă, identificată iniţial în Marea Britanie.

Totodată, Veran a declarat la postul de radio RTL că din cauza nivelului ridicat al infecţiilor cu noul coronavirus din Franţa o relaxare a restricţiilor actuale asociate COVID-19 este puţin probabilă.

Ministrul Sănătăţii a precizat de asemenea că Franţa extinde vaccinarea împotriva COVID-19 pentru pompieri şi lucrători sanitari cu vârste peste 50 de ani.

''Vom amplifica, accelera şi simplifica strategia noastră de vaccinare'', a declarat Veran pentru RTL.

Citeste si:
Bulgaria începe vaccinarea în masă
Bulgaria începe vaccinarea în...

Franţa şi-a accelerat luni vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului medical din spitale după ce guvernul a fost intens criticat pentru lentoarea iniţială a campaniei de vaccinare în una dintre cele mai vaccino-sceptice ţări din lume.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri