Telescopul Hubble, plasat pe orbita Pământului, a realizat recent o serie de fotografii a unui asteroid care conține fier și nichel în cantități uriașe, a căror valoare a fost estimată la 10.000 de cvadrilioane de dolari.

Un cvadrilion reprezintă o mie de trilioane, astfel că valoarea asteroidului este de aproximativ 70.000 de ori mai mare decât întreaga economie a globului pământesc.

Denumit 16 Psyche, asteroidul a fost descoperit cu ceva timp în urmă, însă până în prezent acesta nu a fost analizat la un nivel atât de detaliat precum în prezent. NASA plănuiește să trimită o navetă spațială pentru a explora asteroidul în 2022. Potrivit NASA, mărimea acestuia este de 279x232x189 km. Este unul dintre cele mai masive obiecte din centura de asteroizi care orbitează între Marte și Jupiter.

Potrivit publicației Robb Report, asteroidul are o valoare de 10.000.000.000.000.000.000 dolari

Dacă, prin absurd, NASA ar reuși să aducă asteroidul pe Pământ, să îl expoateze și să vândă minereul, fiecare dintre noi am primi aproximativ 1,3 miliarde de dolari.

Lăsând la o parte calculele ce pot părea absurde, cercetătorii sunt de părere că asteroidul ar putea să fie de fapt o rămășiță a nucleului unei planete.

”Pământul, de exemplu, are un nucleu metalic, acoperit de o manta și o crustă. Este posibil ca atunci când planeta Psyche se forma, aceasta să fi fost lovită de un alt obiect din sistemul nostru solar și astfel să își fi pierdut manta și crusta”, spune Dr. Tracy Becker.

Sursa foto: Maxar/ASU/P. Rubin/NASA/JPL-Caltech

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri