SUA înregistrează pentru prima dată peste 4.000 de decese zilnice asociate COVID-19

Statele Unite au înregistrat pentru prima dată, peste 4.000 de decese zilnice asociate COVID-19, conform datelor Covid Tracking Project, relatează dpa şi AFP, citate de Agerpres.

În total, 4.033 de persoane au murit în decursul ultimelor 24 de ore după ce contractaseră noul coronavirus, conform sursei citate.

Statele Unite au înregistrat în total 365.000 de decese asociate COVID-19, conform datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, la o populaţie de 330 de milioane de persoane.

În acelaşi timp, SUA au raportat joi peste 266.000 de noi contaminări, numărul cazurilor la nivel naţional ajungând la peste 21,6 milioane. Numărul de infectări este extrem de ridicat în statul California şi în Los Angeles County, unde mai mult de 1 din 5 rezultate ale testelor sunt pozitive. Recordul anterior de decese a fost înregistrat marţi, cu 3.936 de morţi, notează AFP.

Numărul persoanelor spitalizate este, de asemenea, cel mai ridicat de la începutul pandemiei, cu peste 132.000 de pacienţi internaţi în urma infectării cu noul coronavirus, potrivit cifrelor Covid Tracking Project, care analizează zilnic datele din Statele Unite.

Citeste si:
Parlamentul European dă în judecată C. Europeană din cauza vizelor...
Parlamentul European dă în...

SUA nu au înregistrat niciodată atât de multe cazuri noi de COVID-19 ca în prima săptămână a anului 2021, conform aceleiaşi surse.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri