Un neo-nazist american, admirator al legionarului Corneliu Zelea Codreanu a fost unul din participanții la revoltele din SUA

Matthew Heimbach, un cunoscut neo-nazist american și participant în cadrul revoltelor de Washington DC asupra Capitoliului este un admirator înrăit al lui Corneliu Zelea Codreanu.

Bărbatul a fost identificat recent ca fiind implicat în violențele împotriva Congresului SUA, fiind recunoscut de presa locală din statul Indiana, în care locuiește, scrie G4Media citând Fox News.

Heimbach, un lider și o figură marcantă pentru grupărilor neo-naziste din SUA, a declarat într-un interviu în 2015 că principala sa inspiraţie este Corneliu Zelea Codreanu şi legiunea Arhanghelului Mihai. Legiunea a fost o mișcare fascistă, antisemită, de extremă-dreapta, care a recurs la asasinate politice în perioada interbelică, pe teritoriul României.

Când am fost în România cu soţia mea am vorbit cu câţiva vârstnici care îşi aminteau Legiunea. Am văzut creştini ortodocşi umili şi blânzi care erau dispuşi să sufere decenii de torturi în temniţe”, spunea Heimbach în 2015, potrivit ProTV.

În 2016, același bărbat a fost condamnat la închisoare în 2016, pentru că l-a hărțuit pe un protestatar anti-Trump.

Citeste si:
Cum vede un sociolog violențele din SUA
Sociolog: Ruptura din...

Sursa foto: captură video / YouTube

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri