Spania trimite convoaie cu alimente și vaccin în zonele afectate de furtuna de zăpadă

Guvernul spaniol va trimite convoaie cu vaccinul împotriva COVID-19 şi alimente în zonele rămase izolate din cauza furtunii Filomena, care a adus cea mai abundentă ninsoare din ultimele decenii în centrul Spaniei şi a provocat moartea a patru persoane, relatează Agerpres.

În zona Madridului, salvatorii au intervenit în cazul a circa 1.500 de persoane rămase blocate în maşini, în timp ce poliţia a întrerupt o amplă bătaie cu bulgări de zăpadă. Autorităţile au făcut apel la locuitori să rămână în case pentru a evita riscul producerii accidentelor şi răspândirea coronavirusului.

Meteorologii au avertizat că valorile de temperatură ar putea să scadă până la minus 10 grade Celsius săptămâna viitoare, provocând formarea unui strat de gheaţă care ar putea deveni periculoasă şi existând riscul prăbuşirii unor copaci.

Meteorologii au plasat sub alertă roşie Madridul şi alte patru regiuni.

Principalul aeroport internaţional din Madrid a fost închis, iar operatorul său a indicat că nu se va redeschide mai devreme de duminică după-amiază, când zborurile vor fi reluate treptat.

Citeste si:
Coronavirus: Guvernul spaniol interzice concedierea lucrătorilor
Coronavirus: Guvernul spaniol...

Aproximativ 20.000 de kilometri de drumuri din centrul Spaniei au fost afectate de furtună, iar guvernul va trimite convoaie încărcate cu vaccinul împotriva COVID-19 şi alimente pentru cei care au nevoie, a declarat ministrul Transporturilor, Jose Luis Abalos.

O femeie în vârstă de 36 de ani a născut într-o ambulanţă în Madrid după ce personalul sanitar nu a putut să o transporte la spital.

Un bărbat şi o femeie aflaţi într-o maşină s-au înecat după ce un râu a ieşit din matcă lângă Malaga, în sud, în timp ce două persoane fără adăpost au murit îngheţate la Madrid, respectiv Calatayud, în est, potrivit autorităţilor.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie (Aemet), între 20 şi 30 de centimetri de zăpadă s-au depus sâmbătă în capitală, aceasta fiind cea mai abundentă ninsoare înregistrată după anul 1971.

Citeste si:
Avalanșă în Munții Bucegi
Avalanșă în Munții Bucegi

Sursa foto: Facebook/Jurnal de Vreme

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri