COVID-19 | Țara care a anunțat stare de urgență până în luna august

Malaezia a declarat starea de urgenţă naţională până în august cu scopul de a combate reizbucnirea cazurilor de COVID-19 şi pentru a implementa măsuri care să ducă la uşurarea presiunii asupra centrelor sanitare, relatează Agerpres.

Regele Abdullah din Pahang a anunţat într-un comunicat că ţara "se află într-o etapă critică" ca urmare a răspândirii rapide a virusului care în ultimele două luni a făcut mai multe victime decât în cele 10 luni anterioare, în timp ce spitalele au o ocupare de 70 % a paturilor.

Starea de urgenţa a fost solicitată în ajun de prim-ministrul, Muhyiddin Yassin, care după o reuniune cu suveranul ţării a anunţat măsuri de restricţionare a deplasărilor interne ale populaţiei până la sfârşitul lunii.

Malaezia se confruntă în prezent cu o escaladare a cazurilor de COVID-19 şi a raportat de la începerea pandemiei peste 138.000 de cazuri şi 555 de decese.

Starea de urgenţă serveşte totodată la menţinerea stabilităţii ţării, într-un moment în care coaliţia de guvernământ este afectată de fisuri interne între partide şi menţine o majoritate fragilă în Parlament.

Citeste si:
Fost premier din Malaezia: Musulmanii au dreptul să omoare milioane...
Fost premier din Malaezia:...

"Parlamentul şi adunările legislative regionale nu se vor reuni în perioada de timp prevăzută", a precizat premierul Muhyiddin.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri