UE îndeamnă Iranul să renunţe la îmbogăţirea uraniului

Iranul trebuie să renunţe la decizia de îmbogăţire a uraniului la niveluri superioare şi să ofere diplomaţiei internaţionale o şansă de a salva acordul nuclear din 2015, transmite Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

"Iniţierea îmbogăţirii uraniului cu până la 20% de către Iran la uzina subterană de îmbogăţire a combustibilului de la Fordow este o evoluţie extrem de gravă şi un motiv de preocupare profundă", relevă o declaraţie transmisă luni noapte de cele 27 de guverne din UE.

"În acest moment critic, acţiunea Iranului riscă de asemenea să submineze eforturile menite a construi pe baza actualului proces diplomatic. Facem apel la Iran să se abţină de la o nouă escaladare şi să inverseze imediat cursul acţiunilor", atrage atenţia UE.

Iranul a început săptămâna trecută să avanseze cu planurile de îmbogăţire a uraniului cu 20% la uzina nucleară subterană de la Fordow, un nivel obţinut de Teheran înainte de a semna acordul cu puterile mondiale pentru limitarea ambiţiilor sale nucleare controversate.

Citeste si:
Iranul interzice vaccinurile americane și britanice
Iranul interzice vaccinurile...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri