Coronavirus: Turcia a autorizat utilizarea vaccinului chinezesc CoronaVac

Turcia a autorizat utilizarea vaccinului CoronaVac împotriva coronavirusului, produs de compania chineză Sinovac, şi urmează să-l administreze populaţiei, începând cu personalul din sistemul sanitar, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

La scurt timp după anunţul privind autorizarea de urgenţă acordată de Institutul turc pentru medicamente şi echipamente medicale, ministrul sănătăţii al Turciei, Fahrettin Koca, s-a vaccinat în faţa camerelor de filmat, urmat de membri ai Consiliului ştiinţific turc.

"Toată lumea trebuie să fie vaccinată pentru a ne putea întoarce la viaţa de dinainte. Acesta este un vaccin sigur", a declarat Koca.

O campanie de vaccinare la scare amplă va f lansată începând de joi, începând cu personalul din sistemul sanitar de pe întreg teritoriul Turciei, a anunţat ministrul într-o conferinţă de presă.

Turcia a primit la sfârşitul lui decembrie o primă comandă de doze de vaccin de la Sinovac, după ce a afirmat la finalul primelor teste că acesta a fost eficient în proporţie de 91,25%, în pofida absenţei rezultatelor oficiale a testelor din faza trei.

Citeste si:
Erdogan, președintele Turciei, s-a vaccinat în direct cu vaccinul...
Erdogan, președintele...

Această rată este mult mai mare decât cea anunţată de Institutul Butantan, însărcinat cu producţia acestui vaccin în Brazilia şi care a susţinut că vaccinul celor de la Sinovac a demonstrat o eficacitate globală de 50,38% împotriva COVID-19 în urma testelor clinice.

Indonezia, care a început să vaccineze cu doze CoronaVac a anunţat la rândul său o rată de eficacitate de 65,3% la finalul testelor din faza trei.

În afară de acest vaccin, Turcia negociază cu laboratorul german BioNTech pentru achiziţionarea a 4,5 milioane de doze şi altor 30 de milioane opţional din vaccinul produs de acesta în colaborare cu Pfizer.

Turcia, care numără circa 83 de milioane de locuitori, a înregistrat până acum peste 2,3 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care peste 23.000 s-au soldat cu deces.

Citeste si:
China, singura mare economie care a înregistrat creştere anul trecut
China, singura mare economie...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri