Țările din Uniunea Europeană au ajuns la un acord, în unanimitate, să stabilească un cadru comun pentru folosirea testelor rapide antigen și recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor COVID-19 pe întreg teritoriul UE, anunță un comunicat al Consiliului European, scrie Digi24.ro.

Scopul acestei decizii este de a limita răspândirea coronavirusului și de a contribui la buna funcționare a pieței interne. Recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor pentru infecția cu SARS-CoV2, făcute de organisme sanitare certificate, este esențială pentru a facilita circulația transfrontalieră, ca și urmărirea și tratarea contacților persoanelor infectate, potrivit comunicatului.

Componentele cheie ale recomandării Consiliului European includ validarea și recunoașterea reciprocă a testelor antigen și a testelor RT-PCR între statele membre, partajarea unui set standardizat de date (printr-o platformă digitală), dezvoltarea unei liste comune de teste antigen, prioritizarea situațiilor pentru utilizarea unor astfel de teste (de exemplu, contactele cazurilor confirmate sau focarele).

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri