RECORD MONDIAL: SpaceX a trimis cei mai mulți sateliți în spațiu cu o singură rachetă

Space X, compania lui Elon Musk, a stabilit un nou recond mondial. Compania a trimis cel mai mare număr de sateliți în spațiu cu o singură rachetă. Este vorba de 143 de sateliști care au ajuns pe orbită cu o rachetă Flacon 9 lansată din Florida, potrivit CNN.

Misiunea, denumită Transporter-1, transporta 10 sateliți pentru rețeaua de internet Starlink a SpaceX și peste de 130 de sateliți pentru o varietate de clienți, inclusiv Planet, care operează o constelație de sateliți cu imagini ale Pământului și ICEYE, care dezvoltă sateliți radar mici pentru monitorizare gheții și urmărirea inundațiilor.

Lansarea a avut loc cu o întârziere de 24 de ore față de termenul stabilit inițial.

Recordul anterior pentru cei mai mulți sateliți trimiși în spațiu într-o singură călătorie a fost deținut de PSLV, o rachetă indiană, care transporta 104 sateliți într-o lansare din 2017.

Misiunea Transporter-1 a SpaceX a fost prima din noul program de călătorie pe care SpaceX a anunțat-o în 2019. Compania a declarat la acea vreme că va dedica lansări „programate” ale rachetei Falcon 9 pentru a transporta mulți sateliți de mici dimensiuni în etape mai puține.

Citeste si:
Câte ore doarme Elon Musk: „Am încercat mai puțin, dar...
Câte ore doarme Elon Musk:...

Sursa foto: L Galbraith / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri