Space X, compania lui Elon Musk, a stabilit un nou recond mondial. Compania a trimis cel mai mare număr de sateliți în spațiu cu o singură rachetă. Este vorba de 143 de sateliști care au ajuns pe orbită cu o rachetă Flacon 9 lansată din Florida, potrivit CNN.

Misiunea, denumită Transporter-1, transporta 10 sateliți pentru rețeaua de internet Starlink a SpaceX și peste de 130 de sateliți pentru o varietate de clienți, inclusiv Planet, care operează o constelație de sateliți cu imagini ale Pământului și ICEYE, care dezvoltă sateliți radar mici pentru monitorizare gheții și urmărirea inundațiilor.

Lansarea a avut loc cu o întârziere de 24 de ore față de termenul stabilit inițial.

Recordul anterior pentru cei mai mulți sateliți trimiși în spațiu într-o singură călătorie a fost deținut de PSLV, o rachetă indiană, care transporta 104 sateliți într-o lansare din 2017.

Misiunea Transporter-1 a SpaceX a fost prima din noul program de călătorie pe care SpaceX a anunțat-o în 2019. Compania a declarat la acea vreme că va dedica lansări „programate” ale rachetei Falcon 9 pentru a transporta mulți sateliți de mici dimensiuni în etape mai puține.

Sursa foto: L Galbraith / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri