Averea câștigată în pandemie de cei mai bogați 10 oameni de pe planetă ar ajunge pentru vaccinarea întregii populații

Averea celor mai bogați oameni din lume a crescut în timpul pandemiei, per total, cu 540 miliarde de dolari. Această sumă este îndeajuns pentru cumpărarea unui număr de doze de vaccin ce ar asigura imunizarea întregii populații.

Raportul care vehiculează aceste date a fost publicat de către Oxfam, o confederație internațională a organizațiilor de caritate. În cadrul acestuia se mai precizează faptul că averea acumulată de miliardarii planetei este aceeași cu nivelul cheltuielilor pe care țările din G20 le-au avut pentru redresarea economiilor lovite de COVID-19.

Confederația îndeamnă guvernele să ia în considerare o taxare a persoanelor foarte bogate. Raportul a fost publicat cu ocazia începerii Forumului Economic Mondial de la Davos.

Printre cei mai bogaţi 10 oameni din lume, ale căror averi au crescut cu 540 de miliarde de dolari după martie 2020, se află Jeff Bezos (fondatorul Amazon), Elon Musk (fondatorul Tesla şi SpaceX) şi Mark Zuckerberg (fondatorul Facebook).

În urma sprijinului fără precedent acordat de guverne economiilor naţionale, valoarea de piaţă a acţiunilor a crescut puternic la bursă, determinând şi o creştere a averilor miliardarilor, în timp ce economia reală se confruntă cu cea mai adâncă recesiune din ultimul secol, afirmă autorii raportului.

Citeste si:
Elon Musk anunță că donează 100 mil. dolari. În ce scop îi va dona
Elon Musk anunță că donează...

Potrivit raportului Oxfam, Jeff Bezos a câştigat atât de mulţi bani până în septembrie 2020, încât ar putea să ofere tuturor celor 876.000 de angajaţi ai grupului Amazon un bonus de 105.000 de dolari şi să rămână la fel de bogat cum era înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri