Premierul italian a anunțat că va demisiona

În căutarea unei noi majorităţi, premierul italian Giuseppe Conte a anunţat luni seara că astăzi își va prezenta demisia, relatează AFP.

Giuseppe Conte a convocat Consiliul de miniştri marţi la 09:00 (08:00 GMT) destinat ''informării miniştrilor cu privire la intenţia sa de a merge la Quirinale (sediul preşedinţiei Republicii) pentru a demisiona'', se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Premierul Conte speră să obţină un mandat de la preşedintele Sergio Matterella pentru a încerca să formeze un nou guvern, al treilea din 2018, potrivit media italiene.

Cabinetul Conte a fost aruncat în criză în cursul acestei luni după ce unul din partenerii din coaliţie, partidul Viva Italia condus de fostul premier Matteo Renzi, s-a retras de la guvernare într-o dispută legată de gestionarea crizei provocate de coronavirus.

Deşi Conte a supravieţuit ulterior unui vot de încredere în parlament săptămâna trecută, el nu a reuşit să-şi asigure o majoritate absolută în Senat, ceea ce înseamnă că va avea dificultăţi în a pune în aplicare orice agendă politică dacă nu va putea atrage noi susţinători, notează Reuters.

Citeste si:
Vulcanul Etna a erupt pentru a cincea oară în câteva zile
Vulcanul Etna a erupt pentru...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri