Președintele Africii de Sud îndeamnă țările bogate să cedeze o parte din vaccinurile COVID-19

Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a îndemnat statele bogate să înceteze acumularea în exces de vaccinuri împotriva COVID-19 pe care le-au comandat, dar de care nu au nevoie imediată, el subliniind că omenirea trebuie să acţioneze împreună pentru a combate pandemia.

„Avem nevoie ca aceia care au acumulat vaccinuri să le cedeze aşa încât alte ţări să le poată avea”, a spus Ramaphosa într-o reuniune în format virtual a Forumului Economic Mondial.

„Ţările bogate ale lumii au ieşit în faţă şi au achiziţionat cantităţi mari de vaccinuri ... Unele state au achiziţionat chiar de până la patru ori faţă de necesarul populaţiei lor ... excluzând astfel alte ţări', a adăugat preşedintele sud-african, potrivit Agerpres.

Ramaphosa, care prezidează actualmente Uniunea Africană, a mai spus că ţările continentului vor acces la fel de rapid la vaccinuri ca şi alte state.

Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă epidemie de COVID-10 de pe continent, care, în întregul său, se zbate să-şi asigure suficiente doze pentru a începe programele de imunizare a celor 1,3 miliarde de locuitori.

Citeste si:
Vaccinul Pfizer/BionTech este eficient împotriva a trei mutaţii ale...
Vaccinul Pfizer/BionTech este...

„Nu suntem toţi în siguranţă dacă unele ţări îşi vaccinează locuitorii, iar alte ţări nu vaccinează. Trebuie să acţionăm toţi împreună în combaterea coronavirusului”, a concluzionat Ramaphosa în pledoaria sa.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri