27 Ianuarie 2021

Pfizer va furniza 200 milioane de doze de vaccin către SUA mai devreme cu două luni



Pfizer va furniza 200 milioane de doze de vaccin anti-COVID către SUA, mai devreme cu două luni decât era programat, după ce farmaciștii americani au raportat utilizarea a șase sau șapte doze din flacoanele de vaccin care ar fi trebui să conțină doar cinci, potrivit Business Insider.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat, pe 26 ianuarie, că Pfizer va furniza 120 de milioane de doze către SUA în primul trimestru al anului 2021, cu 20 de milioane mai mult decât a promis inițial.

Pfizer a făcut lobby ca FDA să schimbe formularea de pe etichetele vaccinului pentru a recunoaște că flacoanele conțin șase doze de vaccin, nu cinci. Modificarea permite lui Pfizer să livreze mai puține flacoane către SUA, astfel compania atingndu-și cota de livrările promise mai devreme decât era programat.

Ziarul The Times a raportat că administrația Trump a respins oferta Pfizer pentru doze suplimentare în timpul verii, ceea ce înseamnă că firma farmaceutică își va îndeplini obligațiile față de alte țări înainte ca SUA să poată obține mai multe flacoane de vaccin.

Pe măsură ce cazurile COVID-19 din SUA au atins recorduri în această iarnă, administrația Trump nu a reușit să respecte promisiunea de a vaccina 20 de milioane de americani până în 2021.

Ritmul lansării vaccinului a crescut ușor după ce statele au început să vaccineze cetățeni mai în vârstă. Puțin peste 3 milioane de americani au primit vaccinul complet, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.



Citeste si