Vaccinarea persoanelor cu vârste de peste 60 de ani din Israel a redus cu aproape 50% incidenţa maladiei COVID-19 în această categorie demografică, în care şi numărul cazurilor grave a scăzut cu peste 25% în ultimele două săptămâni, a anunţat prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, scrie Agerpres.

Israelul a demarat campania sa naţională de vaccinare pe 19 decembrie şi a ajuns deja la o rată de acoperire vaccinală de 35% pentru populaţia sa de 9 milioane de locuitori, a anunţat guvernul israelian. Acesta şi-a stabilit obiectivul de a ajunge în luna martie la un prag de vaccinare de 50% în rândul populaţiei naţionale, în speranţa de a depăşi viteza ridicată de circulaţie a variantelor mai contagioase ale noului coronavirus, în contextul în care autorităţile locale se tem de o scădere a numărului de rezidenţi care se vor prezenta la vaccinare în perioada imediat următoare.

Benjamin Netanyahu a lăudat succesul campaniei de vaccinare din Israel într-o şedinţă televizată a cabinetului său, care s-a reunit pentru a discuta despre o eventuală extindere a carantinei naţionale dincolo de perioada deja stabilită la cinci săptămâni.

În ultimele 16 zile, în rândul celor peste 60 de ani, s-a constatat o reducere cu 26% a spitalizărilor pentru forme grave de COVID-19 şi cu aproximativ 45% a cazurilor confirmate. Aceste cifre sunt un rezultat direct al vaccinurilor.

Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu a mai spus că 95% dintre decesele asociate maladiei COVID-19 în Israel - al căror total a ajuns joi la 4.975 - au fost înregistrate în rândul persoanelor de peste 60 de ani.

Potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, 84% dintre persoanele peste 60 de ani au primit deja vaccinul anti-COVID-19, produs de Pfizer Inc. Ministerul nu a prezentat o analiză detaliată care să precizeze numărul acestor persoane care au primit ambele doze ale vaccinului şi datele la care acestea au fost administrate.

"Vaccinaţi-vă! Vaccinurile funcţionează", a adăugat prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri