Autoritățile din Vatican și-au anunțat angajații că riscă să-și piardă locul de muncă

Oficialii din Vatican le-au transmis angajaţilor din Cetatea Sfântă că riscă să îşi piardă locurile de muncă, dacă refuză vaccinarea anti-COVID-19 fără să prezinte motive medicale legitime, informează Reuters, citat de Agerpres.

Într-un decret semnat de cardinalul Giuseppe Bertello, preşedintele Guvernatoratului statului Vatican, se afirmă că imunizarea cu un astfel de vaccin reprezintă "o alegere responsabilă" prin prisma riscului de a face rău altor persoane.

Vatican, cel mai mic stat din lume, cu o suprafaţă de 0,44 kilometri pătraţi, are câteva mii de angajaţi, iar cei mai mulţi dintre ei locuiesc pe teritoriul Italiei. Campania sa de vaccinare a început luna trecută, iar papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost unul dintre primii rezidenţi din Vatican care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Noul decret precizează că angajaţii care nu se pot vaccina din motive medicale ar putea să primească alte funcţii, probabil unele care presupun contacte cu mai puţine persoane, dar vor beneficia de acelaşi salariu, chiar dacă noul loc de muncă ar putea fi considerat o retrogradare profesională.

Potrivit decretului, angajaţii care refuză să se vaccineze fără motive întemeiate vor fi plasaţi sub incidenţa unei dispoziţii specifice dintr-o lege adoptată în 2011, care reglementează drepturile şi îndatoririle angajaţilor.

Citeste si:
România, pe locul 7 în lume în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID
România, pe locul 7 în lume...

Articolul din legea din 2011 stipulează că angajaţii care refuză "măsurile preventive" ar putea fi supuşi "unor diverse grade de consecinţe care ar putea să ducă la concediere".

Papa Francisc este un susţinător declarat al vaccinurilor, folosite pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Până în prezent, mai puţin de 30 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate la Vatican, cele mai multe în rândul membrilor Gărzii Elveţiene, care locuiesc în cazărmi comunale.

Citeste si:
Ce spune ministrul Sănătății despre pașaportul de vaccinare
Voiculescu, despre pașaportul...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri