Austria speră ca UE să sancționeze serios Rusia pentru procesul lui Navalnîi

Ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg se aşteaptă ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu cazul Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent adversar al Kremlinului.

Un pas probabil că ar putea fi făcut când miniştrii de externe din UE se întâlnesc, a declarat el pentru ziarul german Welt am Sonntag.

"Vom discuta în Consiliul Afacerilor Externe despre reacţiile adecvate în cazul Navalnîi", a spus Schallenberg.

Aceasta ar include probabil măsuri specifice împotriva persoanelor şi organizaţiilor în conformitate cu instrumentul de sancţiuni al blocului pentru a pedepsi încălcarea drepturilor omului.

Schallenberg a spus că se aşteaptă la "o largă majoritate de sprijin" pentru sancţiuni în rândul celor 27 de membri ai UE, dar a adăugat că sancţiunile "trebuie să fie inteligente din punct de vedere politic şi legal etanşe".

Citeste si:
Austria avertizează asupra călătoriilor în Tirol din cauza tulpinii...
Austria avertizează asupra...

Mai multe persoane au întreprins acţiuni în justiţie pentru a fi scoase de pe lista de sancţiuni ale UE din cauza probelor insuficiente, a notat el.

Schallenberg a cerut o poziţie unită din partea UE în legătură cu Moscova. "Doar comentând ce se întâmplă în Rusia şi ameninţarea sancţiunilor nu sunt suficiente".

Navalnîi a fost condamnat în două dosare, verdicte ce vor cântări asupra miniştrilor europeni când se vor întâlni.

În primul rând, o instanţă de apel a confirmat sentinţa de închisoare pentru încălcarea eliberării condiţionate. Apoi, mai târziu în cursul zilei, Navalnîi a fost amendat cu o mare sumă de bani pentru că ar fi insultat un veteran din Al Doilea Război Mondial. Ambele procese au fost condamnate ca motivate politic.

Citeste si:
Suntem la coada UE după procentul din PIB alocat pentru protecția...
Suntem la coada UE după...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri