Rusia a creat primul vaccin anti-COVID pentru animale, anunțul fiind făcut de agenția pentru protecția animalelor din Rusia, Rosselkhoznadzor.

Rusia are deja trei vaccinuri anti-COVID înregistrate, destinate uzului uman, cel mai cunoscut fiind Sputnik V. Alături de Sputnik, Moscova a autorizat utilizarea de urgență a altor două vaccinuri, EpiVacCorona și CoviVac, scrie TheEconomicTimes.com.

Vaccinul destinat animalelor poartă numele de Carnivac-Cov.

„Studiul pentru vaccinul destinat animalelor a început în octombbrie 2020, incluzând câini, pisici, vulpi și alte animale”, au transmis reprezentanții agenției.

Potrivit acestora, cercetarea a arătat o eficacitate a serului de 100% împotriva coronaviruslui. În plus, imunitatea dobândită durează până la 6 luni, însă studiile continuă în această privință.

Russia has registered the world's first vaccine against COVID-19 for animals, the country's agriculture safety watchdog Rosselkhoznadzor said on Wednesday.

Russia already has three coronavirus vaccines for humans, the most well known of which is Sputnik V. Moscow has also given emergency approval to two others, EpiVacCorona and CoviVac.

The vaccine for animals, developed by a unit of Rosselkhoznadzor, was named Carnivac-Cov, the watchdog said.

"The clinical trials ..

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri