Google și-a anunțat angajații că pot reveni la birou de luna viitoare, după un an în care aceștia au fost trimiși să lucreze de acasă, astfel încât să se reacomodeze și să revină în masă la birouri în toamnă, potrivit BBC.

Este un semnal important dat de una dintre cele mai mari companii din lume, Google fiind primul gigant IT care încurajează revenirea la birou.

Decizia Google este una neașteptată, în condițiile în care alți giganți IT încă ezită să ia măsuri de acest fel. Doar Facebook a mai anunțat o revenire treptată la birouri a angajaților, sperând ca până în toamnă să ajungă măcar la 50% din nivelul de operare a birourilor sale.

Google a anunțat că pot reveni la birou atât angajații vaccinați, cât și cei nevaccinați, Google neimpunând niciun fel de restricție în acest sens, dar îi încurajează pe cei care nu s-au imunizat împotriva Covid-19 până acum să o facă.

În mod așteptat, revenirea la birou va fi condiționată și de rata vaccinării și de evoluția numărului de cazuri noi de infectări, așa că planul Google s-ar putea schimba pe parcurs, dar compania vrea ca din toamnă, toți angajații să se prezinte la birou.

Compania vrea ca, începând cu luna septembrie, toți angajații să vină cel puțin 3 zile pe săptămână la muncă, așa că îi încurajează să la birou în mod voluntar până atunci, pentru a se reacomoda. Google a mai spus că vor fi și excepții, iar în cazuri excepționale, unor angajați le va fi permis să-și continue activitatea în cadrul companiei lucrând de acasă.

Cum își „ademenește” Google angajații înapoi la birou

Gigantul american este conștient că acest proces va fi unul complicat, în condițiile în care, după un an de muncă de acasă, pentru unii angajați ar putea fi o nouă tranziție care să-i deruteze.

„A trecut deja un an de când cei mai mulți dintre noi au început să muncească de acasă, iar gândul de a reveni la munca de la birou va crea reacții diferite”, a declarat Fiona Cicconi, Head of People Operations în cadrul Google.

Citeste si:
Imaginile cu sâni goi ar putea fi permise în curând pe Facebook și...
Sânii goi ar putea fi permiși...

Astfel, ca să-i încurajeze pe angajați, în această perioadă revenirile vor fi în mod voluntar, dar îi anunță și că vor primi stimulente.

„Birourile nu vor arăta exact așa cum vi le amintiți, dar vom include prânzuri, gustări și amenajări noi acolo unde va fi posibil”, le-a transmis Cicconi angajaților Google.

Totodată, oficialul companiei a mai spus că angajații își vor putea aduce înapoi și câinii, supranumiți în cadrul companiei ”Dooglers”, în condițiile în care, termenul din engleză pentru angajații gigantului IT american este ”Googlers”.

(Oso the Doogler - via BBC)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri