Google și-a anunțat angajații că pot reveni la birou de luna viitoare, după un an în care aceștia au fost trimiși să lucreze de acasă, astfel încât să se reacomodeze și să revină în masă la birouri în toamnă, potrivit BBC.

Este un semnal important dat de una dintre cele mai mari companii din lume, Google fiind primul gigant IT care încurajează revenirea la birou.

Decizia Google este una neașteptată, în condițiile în care alți giganți IT încă ezită să ia măsuri de acest fel. Doar Facebook a mai anunțat o revenire treptată la birouri a angajaților, sperând ca până în toamnă să ajungă măcar la 50% din nivelul de operare a birourilor sale.

Google a anunțat că pot reveni la birou atât angajații vaccinați, cât și cei nevaccinați, Google neimpunând niciun fel de restricție în acest sens, dar îi încurajează pe cei care nu s-au imunizat împotriva Covid-19 până acum să o facă.

În mod așteptat, revenirea la birou va fi condiționată și de rata vaccinării și de evoluția numărului de cazuri noi de infectări, așa că planul Google s-ar putea schimba pe parcurs, dar compania vrea ca din toamnă, toți angajații să se prezinte la birou.

Compania vrea ca, începând cu luna septembrie, toți angajații să vină cel puțin 3 zile pe săptămână la muncă, așa că îi încurajează să la birou în mod voluntar până atunci, pentru a se reacomoda. Google a mai spus că vor fi și excepții, iar în cazuri excepționale, unor angajați le va fi permis să-și continue activitatea în cadrul companiei lucrând de acasă.

Cum își „ademenește” Google angajații înapoi la birou

Gigantul american este conștient că acest proces va fi unul complicat, în condițiile în care, după un an de muncă de acasă, pentru unii angajați ar putea fi o nouă tranziție care să-i deruteze.

„A trecut deja un an de când cei mai mulți dintre noi au început să muncească de acasă, iar gândul de a reveni la munca de la birou va crea reacții diferite”, a declarat Fiona Cicconi, Head of People Operations în cadrul Google.

Astfel, ca să-i încurajeze pe angajați, în această perioadă revenirile vor fi în mod voluntar, dar îi anunță și că vor primi stimulente.

„Birourile nu vor arăta exact așa cum vi le amintiți, dar vom include prânzuri, gustări și amenajări noi acolo unde va fi posibil”, le-a transmis Cicconi angajaților Google.

Totodată, oficialul companiei a mai spus că angajații își vor putea aduce înapoi și câinii, supranumiți în cadrul companiei ”Dooglers”, în condițiile în care, termenul din engleză pentru angajații gigantului IT american este ”Googlers”.

(Oso the Doogler - via BBC)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri